Sint-Jansfeesten 2022

door

Na twee jaar gedwongen opschorting omwille van corona, konden de Sint-Jansfeesten op zaterdag 7 mei 2022 eindelijk nog eens op een normale manier plaatsvinden. Alle bekende  ingrediënten waren aanwezig.

Bezoekers werden in een tent aan de ingang van de school verwelkomd en kregen een plannetje in handen om zich te oriënteren. Wie dat wilde, kon een fotootje laten nemen in een speciale fotokader. Geïnteresseerde ouders met kinderen kregen een rondleiding door leerlingen van het eerste middelbaar.

Op de speelplaats van de lagere school stonden optredens gepland van de kleuters en leerlingen van de lagere school. Meesters en juffen hadden hard gewerkt om er iets moois van de maken. Jammer genoeg was het weer een spelbreker voor de groepen die het eerst moesten optreden. Verder waren er natuurlijk ook opnieuw de springkastelen en de traditionele kermiskraampjes.

In de feestzaal konden de bezoekers genieten van een optreden van het fel uitgedund schoolkoor, dat onder meer liederen bracht die ze ingeoefend hadden voor het huwelijk van leerkracht Bart Deckx en Karen Hillen (08LAWE).

In het Groothuys konden bezoekers de artistieke creaties van leerlingen bewonderen, daarbij voorzien van kundige uitleg door Veerle Luyts en Johan Truyen. Er was ook weer een Latijns toneeltje in het gebouw Toon. In het gebouw Viator stonden directie en leerkrachten ouders van potentiële nieuwe leerlingen te woord. Nog in Viator presenteerde Birgit Van de Mieroop (94LAGR) het CLIL programma, waarbij niet-taalvakken in een vreemde taal onderwezen worden. Er waren ook exposities over de buitenlandse schoolreizen, een project omtrent verslaving, en nog veel meer.

Ter gelegenheid van het 60-jarig bestaan van onze oud-leerlingenbond, hadden we in het Querbesgebouw een lokaaltje ingericht om onze vereniging voor te stellen. We presenteerden er onze werking aan de hand van foto’s; er lag een gastenboek en oud-leerlingen konden er hun bijgewerkte contactgegevens achterlaten. Voorzitter Jan Verbruggen (76LAWE) stond de bezoekers te woord.

Vaak horen we van oud-leerlingen de verzuchting dat ze het spijtig vinden de school niet te kunnen bezoeken tijdens een jubileumavond. Dit is praktisch gezien inderdaad lastig te organiseren. De Sint-Jansfeesten zijn echter de gelegenheid bij uitstek voor oud-leerlingen om nog eens hun oude school te bezoeken en misschien zelfs met vroegere leraars te spreken. Daarom een warme oproep om de datum van de Sint-Jansfeesten voortaan steeds te noteren in uw agenda. Via Het Beertje houden we u op de hoogte.

Mathias Van Aken (94LAGR) in Het Beertje nr. 351 (juni 2022)