Literatuurprijs voor oud-leraar Stan Jacobs (2018)

door

Eind september van 2017 won oud-leraar Stan Jacobs met zijn roman 'Gebroken wit' de Literatuurprijs die uitgeverij Het Punt organiseerde.

Omdat hij een vat vol verhalen is en omdat de liefde voor mooie taal hem aan het hart ligt, besloot Stan mee te doen aan de wedstrijd. Samen met zeventig anderen stuurde hij zijn manuscript in. In juli vernam hij dat hij van de longlist was doorgestoten tot de shortlist. Even later werd hem gevraagd zich vrij te houden voor de prijsuitreiking. Hij behoorde tot de laatste drie geselecteerden!

Zaterdag 23 september 2017 mocht hij dan zijn eerste prijs ontvangen uit de handen van de uitgever.

Stan is een gedreven auteur die eerder al twee romans en talloze kortverhalen schreef. De thema’s die hij in zijn werk ontplooit, sluiten nauw aan bij de actualiteit. Zo vertelt ‘Gebroken Wit’ het verhaal van een vluchtmisdrijf. In zijn bloedstollende thriller schildert de auteur de strijd van het hoofdpersonage met haar geweten. Het boek is dan ook vooral de kroniek van de teloorgang van de onschuld.

Het winnen van de prijs heeft Stan echter niet in de kussens doen wegzakken. Integendeel. Het applaus heeft hem aangespoord verder te werken aan zijn volgende roman.

Wordt zeker vervolgd!

'Gebroken wit' (ISBN: 9789460793615) is te bestellen bij elke Standaard boekhandel, bij uitgeverij 'Het Punt'

Uit: Het Beertje nr. 334 (februari 2018)