Lezers schrijven ons (2020)

door

Met de publicatie van Het Beertje streven we een viervoudig doel na. Ten eerste willen we oud-leerlingen op de hoogte houden van wat er reilt en zeilt op de school. Ten tweede proberen we, in de mate dat het nieuws ons bereikt, oud-leerlingen te informeren over de activiteiten en de familiale gebeurtenissen van andere oud-leerlingen. Ten derde informeren we jullie via Het Beertje over onze werking en onze activiteiten. Tot slot publiceren we artikels over diverse maatschappelijke en historische thema's, waarvan we menen dat ze de interesse van de lezers kunnen opwekken, en op één of andere manier betrekking hebben op de school.

Het gebeurt niet zo vaak dat we enige reactie krijgen en we kunnen dan alleen maar hopen dat onze pennenvruchten door jullie, lezers, gewaardeerd worden. Het Beertje van december 2019 was in deze een positieve uitzondering. We mochten ons verheugen op twee vriendelijke en lovende reacties van oud-leerlingen.

Een eerste e-mail betrof de tot artikel verwerkte toespraak die de directeur uitsprak tijdens de afstudeerplechtigheid in juni 2019, met enkele bespiegelingen omtrent de sociale media. Philip Rubbens (92WB) uit Lokeren schreef ons hierover:

Beste beren, Sint Jan heeft na 27 jaar nog steeds een bijzondere plek in mijn leven, een plek van dankbaarheid! Ik beschik niet over ’t mailadres van de directeur, ik heb geen Facebook en LinkedIn evenmin, dus schrijf ik hem maar een zin om hem een duim te geven!

Een tweede bericht kwam van Paul De Bie (64EC), Gids in het Land van Playsantiën en bestuurslid van de HK Molenkring vzw Pulderbos, die erg in zijn nopjes was met diverse cultuur-historische artikels:

Geachte redactie, in dit laatste verschenen nummer van het Beertje vinden we niet één, twee, maar drie artikels die ons veel plezier doen! In de loop van dit jaar was er nog een kleine maar boeiende tentoonstelling in het Maagdenhuis, gesponsord door de dochter van Van Schoonbeke, over hem. Een belangrijke, vergeten figuur voor Antwerpen. De kapel van St. Jan Berchmans in Rome hebben we destijds ook mogen bewonderen. En het artikel uit het jaarboek van de HK Malle is ook zeker de moeite waard. Doe zo voort!

Dat zullen we zeker doen, beste Paul. Bedankt voor deze bemoedigende woorden!

Uit: Het Beertje nr. 342 (februari 2020)