Go for zero! Samen naar nul papieren Beertjes (2014)

door

Sedert enkele jaren proberen we zoveel mogelijk oud-leerlingen te overtuigen om over te stappen op de digitale zendingen van Het Beertje. Niet alleen is dit beter voor het milieu en onze bondskas, bovendien is het drukken, plooien en in enveloppen steken van Beertjes een enorm arbeidsintensieve bezigheid die door steeds minder vrijwilligers moet uitgevoerd worden.

Er is nochtans goed nieuws: onze herhaalde oproepen om e-mail-adressen mee te delen vielen zeker niet in dovemansoren. In 2011 verstuurden we nog 1400 Beertjes per post, in 2012 was dit gedaald tot 1100 en in 2013 konden we het aantal terugbrengen tot minder dan duizend. Wanneer meerdere oud-leerlingen op hetzelfde adres wonen, gaat er nog slechts één Beertje naar dat adres, normaal gezien naar de oudste oud-leerling. Deze optimalisatie spaarde ons opnieuw een 100-tal exemplaren uit, zodat we momenteel iets minder dan 900 boekjes moeten drukken.

Dat zijn er echter nog steeds 900 te veel! We kunnen ons niet inbeelden dat er in deze tijd nog oud-leerlingen zouden bestaan die niet beschikken over een electronisch postadres. Leeftijd kan zeker geen excuus zijn; het is zelfs zo dat de oudere generaties procentueel veel meer digitaal ontvangen dan bepaalde jongere afstudeerjaren. Mogen we jullie daarom nogmaals met aandrang verzoeken ons uw electronisch correspondentieadres mee te delen?

Dank bij voorbaat!

Mathias Van Aken (94LAGR) in Het Beertje nr. 319 (juni 2014)