Een bekende schoolverlater: de heer Guido Smolders (1999)

door

De heer Guido Smolders was de eeuwige lesgever van het 6de leerjaar C en had een bijzonder duidelijke en aangename stem en intonatie. Een "schoolmeester" met de degelijkheid van de oude tijd en het aanpassingsvermogen van heden ten dage. Hoeveel leerlingen heeft hij niet gekneed, gevormd en klaargestoomd voor het middelbaar onderwijs? Een rots in de voorbereidende college-afdeling. Kom me niet vertellen dat hij de gevreesde vraagstukken van het zesde leerjaar niet goed heeft uitgelegd!

Als sportmedewerker begeleidde hij tot de laatste dag van zijn loopbaan zijn leerlingen in het zwembad. Maar ook hij leidde in de beginjaren, samen met Herman Wouters de collegesport in goede banen. Net als de heer Nollet heeft hij de Broeders geholpen in internaatsopdrachten.

Na de benoeming van onze inmiddels betreurde directeur lagere school A. van Boxel tot rijksinspecteur, heeft hij met een groot hart en een ongelimiteerde inzet enkele weken het directievacuum in de lagere school opgevuld, tot de komst van de heer Jo Vermeiren.

Raymond Dupont in Het Beertje nr. 255 (januari 1999)