Bedankt, Raymond en Dirk! (2013)

door

In naam van alle oud-leerlingen, wil ik Raymond Dupont van harte bedanken voor de 5 decennia lange, onvoorwaardelijke inzet, zijn aanstekelijk enthousiasme, zijn niet te stuiten werklust,... (en zo kan ik nog wel even doorgaan) voor zijn troetelkind: onze Oud-leerlingenbond. Raymond, dat je ruim 50 jaar het voorzitterschap hebt waargenomen, is bijna iedereen bekend, maar wat men waarschijnlijk niet weet is, dat je het Beertje zo goed als altijd alleen samenstelde. Hierbij kon je rekenen op je geheugen, een onuitputtelijke harde schijf. In het begin verzorgde je de verzending helemaal alleen: plooien, in omslagen steken, adressen opplakken, de postzegels opkleven, en naar de post brengen.

Ook de talrijke mosselavonden (toen nog betaalbaar) die je organiseerde, terwijl je zelf niet eens mosselen lust. Er waren ook nog de abituriëntenavonden, de kerstrecepties en noem maar op.

Door je werk op Sint-Jan, kende je iedereen bij naam. Dit was uiteraard meegenomen, want op die manier kon je iedereen persoonlijk verwelkomen op de activiteiten, wat altijd heel aangenaam overkwam.

Ook je echtgenote Lea, verdient een dikke dankjewel. Zij liet je steeds naar de vergaderingen en de andere activiteiten gaan, en moest de onvermijdelijke chaos voor de verzending van het Beertje met lede ogen aanzien.

Toen het aantal oud-leerlingen maar bleef toenemen, werd de beslissing genomen, het drukwerk van het Beertje in eigen handen te nemen en je de verzending uit handen te nemen. Hier komt vooral Dirk Knaepkens (81WA), die ik bij deze eveneens zou willen bedanken, ten tonele.

Dirk, de meesten kennen je als de persoon bij wie de inschrijvingen voor o.a. de jubileumavonden moesten terechtkomen. Voor de goede gang van zaken voor deze avonden, (maar ook kerstrecepties, enz) stelde je een draaiboek op: iedereen wist wat hij of zij moest doen, gaande van de aankoop van kaas, tot het klaarzetten van de zaal (soms voor meer dan 180 personen) en de opkuis.

Alle drukwerk kwam naar jou: de Beertjes, de uitnodigingen voor zowat alle activiteiten,…. Hoe vaak hebben we niet bij jou thuis de verzending van ons tijdschriftje gedaan? Heel je living, tot zelfs je keuken, lagen vol met Beertjes (een 3000 stuks), die toen nog per postnummer moesten gebundeld worden. Om dit te vereenvoudigen, gaf je de aanzet voor de database, die een fantastisch instrument is geworden.

Karine en je dochters, zijn in feite ook een deel van onze OLB. Zij hielpen steevast met het klaarzetten van de zaal voor de jubileumavonden, en het vouwen van de Beertjes. Ook je schoonmoeder heeft vele duizenden tijdschriftjes verzendingsklaar gemaakt. Allemaal ook heel hartelijk bedankt.

Raymond en Dirk, goede vrienden, bedankt allebei en geniet met volle teugen van de “extra” vrije tijd die jullie nu met de familie kunnen doorbrengen. We hopen jullie nog dikwijls te mogen ontmoeten op de een af andere activiteit, of gewoon zomaar eens.

Jan Verbruggen (76LAWE) in Het Beertje nr. 316 (september 2013)

Reacties op onze Facebookpagina

Tom Sleeuwaert (94WA) Bedankt Raymond en Dirk voor jullie jarenlange inzet!

Inez Poorters (89LAWI) Jullie hebben dat inderdaad schitterend gedaan. Jan, succes, maar met zo'n team komt dat wel goed he! Groetjes.

Erwin Pols (77WA) Raymond en Dirk bedankt voor de veeeeele jaren.

Bart Van der Veken (96ECMT) Ongelooflijk, wat een inzet! 50 jaar trouwe dienst. Succes aan de opvolger(s).