Woordje van de voorzitter (2024)

door

Nu 2023 de fakkel heeft doorgegeven aan 2024 en iedereen terug aan het werk of aan het studeren is, wil ik jullie allemaal, in naam van het bestuur, een fantastisch, gezond en vreugdevol 2024 wensen.

Ik hoop van harte dat alle negatieve zaken, zoals de oorlogen die de wereld teisteren, snel beëindigd zullen worden, en dat het menselijk leed dat hiermee gepaard gaat, stopt.

Laat me dus toe om enkele positieve noten aan te halen.

De 100-dagenviering van 2 februari zal ongetwijfeld voor veel hilariteit gezorgd hebben tijdens de voorbereidingen en de uiteindelijke uitvoering van alle toneeltjes.

Ook “Jong en Artistiek” is al voorbij als jullie dit lezen. Dit was hoogstwaarschijnlijk weer een schot in de roos voor alle artiesten, hun ouders, familie en andere toehoorders.

Wij hebben als bestuur het jaar ook positief ingezet met onze eerste vergadering. We hebben hier beslist een Instagramaccount aan te maken om de jongeren beter te kunnen bereiken. Allemaal olbsjbmalle beginnen te volgen dus.

Omdat wij streven naar bestuursverjonging, zijn we steeds op zoek naar “jongeren” die ons bestuur willen versterken met nieuwe ideeën. Ook hier positief nieuws: tijdens onze eerste vergadering hebben wij Sophie Knaepkens (15HUWE) opgenomen in ons bestuur. Volg haar voorbeeld, en stuur een berichtje naar beertje@olbsjbmalle.be, zodat we je een uitnodiging kunnen sturen om eens een vergadering bij te wonen. Het verplicht tot niets, want je beslist zelf of je het ziet zitten of niet.

Onze jaarplanning staat op punt, maar er is nog altijd ruimte voor extra activiteiten. Wij hebben nu een Jubileumavond voor diegenen die 10 jaar en meer afgestudeerd zijn. Vroeger was er ook een Lustrumavond voor de 5-jaar afgestudeerden en een avond voor de pas afgestudeerden, maar door verminderde interesse, hebben we die niet meer laten doorgaan. Alle voorstellen zijn welkom voor een activiteit voor al wie minder dan 10 jaar afgestudeerd is. Instagram, FB en ons e-mailadres zijn alvast klaar om jullie ideeën te ontvangen.

Vergeet ook de Sint-Jansfeesten (4 mei 2024) niet als je de school nog eens wilt bezoeken.

Dan wens ik jullie nog veel leesgenot in dit rijkgevulde Beertje.

Jan Verbruggen (76LAWE) in Het Beertje nr. 358 (februari 2024)