Woordje van de voorzitter (2014)

door

Op het moment dat je dit Beertje leest, zijn we reeds eind februari, begin maart. Toch wil ik nog even een blik achterom werpen, naar de voorbije feestperiode.

Velen vieren met Kerstmis de geboorte van Jezus. Meestal wordt dit een feest met een verlichte kerstboom, lekker eten en geschenkjes, en wordt de echte reden van dit feest vergeten.

Dat dit niet altijd zo is, heb ik persoonlijk mogen beleven tijdens een kindermusical, gebracht door Kisi-kids, in “De hemel op stelten”. In de hemel ging het gerucht dat er iets heel belangrijks ging gebeuren en voorbereidingen werden getroffen. Prachtig gebracht met live zang- en acteerprestaties van jonge kinderen en tieners. Ook onze ondervoorzitter heeft een knappe acteursprestatie neergezet als dirigent van het hemelkoor. (Voor meer informatie, neem contact op met onze ondervoorzitter, Mathias Van Aken (94LAGR) of www.kisi.be)

De overgang van oud naar nieuw is blijkbaar zonder al te veel problemen verlopen. Het was fris, maar niet te koud en overwegend droog. Vuurwerk werd er ook afgestoken natuurlijk, maar blijkbaar toch minder dan andere jaren. Misschien had dit te maken met de strenge wetgeving of met de crisis, die nog steeds goed voelbaar is.

Januari kondigde zich groen en “warm” aan, zonder vriestemperaturen. Op sommige bomen en struiken waren zelfs al knoppen te bemerken, normaal een voorbode van de lente.

Voor de studenten onder de oud-leerlingen was er weer de stress van de partiële examens. Ik hoop dat deze periode voor iedere student met een positief resultaat afgesloten is. Indien niet: laat je hoofd niet hangen, schep nieuwe moed en ga er tegenaan voor de eindexamens om alsnog een goed resultaat te behalen.

Na een goede voorbereiding hebben de laatstejaars begin februari, hun 100-dagenviering gehad. Waarschijnlijk is het er weer hilarisch aan toe gegaan en werden verschillende leerkrachten op een ludieke manier in een 100-dagenverf gezet.

Er was, eveneens in februari, het optreden van woord- en muziekkunstenaars. Leerlingen die erg vaardig zijn in woordkunsten en op muzikaal vlak, konden hun kunnen laten horen, op de jaarlijkse voorstellingen van “Jong en Artistiek”.

En ook al is het nu misschien te laat (er wordt gezegd dat dit maar tot eind januari mag), wil ik, in naam van het ganse bestuur, iedereen toch nog een prachtig, rijk en gezond 2014 toewensen, en speciaal voor de studenten, fantastisch goede examens.

Jan Verbruggen (76LAWE) in Het Beertje nr. 318 (februari 2014)