Spring verder (2023)

door

Bijna een kwart van de Belgen (24,4%) ziet zichzelf in de toekomst als zelfstandige, eventueel in bijberoep. Het is ook een interessante manier om bij te verdienen, nu het leven duurder wordt. Een bijberoep vormt de ideale manier om, zonder risico, een centje bij te verdienen of veilig je weg te vinden naar het zelfstandigenstatuut in hoofdberoep. Alle starters moeten zich een weg banen doorheen de administratieve en organisatorische mallemolen van het ondernemen. Om hen te helpen, schreef onze oud-leerling Youssef Deconinck (08ECWI) een handleiding om het eerste jaar als zelfstandige zonder kleerscheuren te doorstaan: Spring Verder.

Youssef schrijft: “Via concrete tips en met heldere voorbeelden wil ik twijfels en struikelblokken wegnemen. Sommigen aarzelen en willen alles tot in de puntjes voorbereiden. Anderen lossen problemen op als ze zich stellen en vertrouwen harder op hun buikgevoel. Ondertussen ken ik elke vraag waar starters mee worstelen, vanuit mijn jarenlange ervaring bij hun opstart.”

Youssef is starterscoach bij Xerius Ondernemingsloket en begeleidt sinds 2015 wekelijks een tiental startende ondernemers. Daarnaast geeft hij als opleidingscoördinator zijn expertise door aan zijn nieuwe collega’s. Daarnaast geeft hij regelmatig infosessies voor studentzelfstandigen.

Het boek is te koop in de betere boekhandel, telt 200 blz. en kost 24,99 EUR.

Uit: Het Beertje nr. 357 (december 2023)