SJB-Malle zendt zijn zonen uit naar... Tomorrowland (2017)

door

Tijdens de laatste editie van Tomorrowland moest de zieke Franse dj Kungs plots vervangen worden en de keuze viel daarbij op het Antwerpse duo DJ Licious en live saxofonist Sakso. En Sakso, dat is de artiestennaam van niemand minder dan onze oud-leerling, Michiel Hofman (99MTWI)!

Michiel behaalde na zijn humaniora een Master Germaanse Taalkunde aan de Universiteit Antwerpen, maar het was toen al duidelijk dat muziek zijn echte roeping was. Enkele jaren na zijn afstuderen, besloot hij er een voltijdse bezigheid van te maken. Dit blijkt achteraf de juiste keuze geweest te zijn.

Wat Michiel doet, is namelijk iets heel apart. Als we denken aan DJ’s, dan stellen we ons iemand voor die achter een mengtafel liedjes afspeelt. Wat Sakso doet, is deze nummers voorzien van live saxofoonbegeleiding. De DJ in kwestie hoeft nergens op te letten: Sakso luistert naar de muziek, stemt zijn sax bij en na twee maten is hij vertrokken met improviseren.

Sinds 2009 draait hij al mee op Belgische zomerfestivals, zoals Laundry Day, Summerfestival, Daydream Festival, Les Ardentes, Rock Werchter en dus ook Tomorrowland voor het negende jaar op rij! Over de grens zagen ze hem al komen op festivals en in clubs op Ibiza en Fuerteventura, in Duitsland, Litouwen, Turkije, Italië, Spanje, Rusland en Noorwegen. Hij is vaste resident in de Hasseltse nachtclub Versuz, maar ook onder meer La Rocca, Carré en Noxx kennen Michiel.

Meer informatie over Sakso vindt u op zijn website.

Uit: Het Beertje nr. 332 (september 2017)