Prijsuitreiking 2018

door

Simon Basstanie (18WEWIa) werd gelauwerd met de prijs voor wiskunde. De jury loofde zijn "meer dan natuurlijke interesse in wiskunde", wat ieder jaar resulteerde in schitterende cijfers. Bovendien combineerde hij dat met een positieve uitstraling en een bescheiden, vriendelijke en behulpzame opstelling tegenover iedereen.

De prijs voor Grieks werd toegekend aan Kato Selderslaghs (18GRLA). Belangrijk waren haar snel begrip van de inhoud en de toon van elke Griekse tekst, wat uiteraard resulteerde in een bijzonder hoge score op alle testen en proefwerken. De jury was ook gecharmeerd vanwege het feit dat ze vlot voor de vuist weg kon vertellen over die boeiende Griekse oudheid. Dat zij daarom ook laureaat werd van de Vlaamse Olympiade Grieks kon dan ook niemand verbazen.

Het aanduiden van een winnaar voor prijs Economie, bleek geen eenvoudige taak. Na rijp beraad ging de eer naar Jeff Geys (18ECWI), die heel zijn schoolloopbaan op SJB 'economisch' heeft uitgeblonken.

De leraars moderne vreemde talen van het 6e jaar waren gezamenlijk van oordeel dat de prijs voor moderne vreemde talen toekwam aan Suzanna Loyens (18LAMT), die schitterend scoorde voor álle talen, en zich als een vis in het water voelde in de talen van Goethe, Shakespeare en Molière.

De Prijs van Sportverdienste ging dit jaar naar Niels Vandeputte (18ECWI), een leerling die tijdens de les LO altijd zeer enthousiast meedeed. Om deftig tegen een bal te trappen waren zijn benen niet geschikt, maar op zijn crossfiets hebben ze er wel voor gezorgd dat hij kon deelnemen aan de WK cross in Nederland. Dit jaar pakte hij bij het veldrijden winst in meerdere klassementscrossen, won hij een wereldbekermanche en ook de sluitingsprijs in Oostmalle. De combinatie topsport en studie was niet altijd evident, maar hij is er wel in geslaagd om deze op een mooie manier te combineren.

Lisse Buysen (18HUWE) won de prijs voor cultuurwetenschappen. Ze behaalde voor het vak cultuurwetenschappen telkens een schitterend resultaat en haar portfolio over 'politiek en recht' was een pareltje.

De vakgroep klassieke talen reikte de prijs voor Latijn uit aan Seppe Aerden (18LAWIb), een leerling die heel zijn carrière op SJB een rapportcijfer voor Latijn behaalde boven de grens van 90 procent. Hij schitterde door een gedreven motivatie, en was een toonbeeld van hulpvaardigheid tijdens het schooljaar, en tijdens de Italiëreis in het bijzonder. Hij zou een fantastisch leraar zijn, al kiest hij mogelijk voor een carrière in de geneeskunde.

Nicholas Erreweyaert (18WEWIa), tenslotte, ontving de prijs van de oud-leerlingenbond. Hij begon aanvankelijk hobbelig aan zijn carrière op SJB, maar zoals goede wijn met de jaren rijpt, ontpopte deze jongen zich tot een meer dan gewaardeerde leerling. Veel leraars zwaaien hem uit met een bijzonder dankbaar gevoel omdat hij zich steeds respectvol, beleefd en begripvol opstelde. Het was fijn samenwerken met hem, hij nam initiatief en was een ware vertegenwoordiger van zijn medeleerlingen binnen diverse organen op school. Zijn lach en zijn humor gaven het allemaal nog meer glans.

Uit: Het Beertje nr. 336 (september 2018)