Prijsuitreiking 2016

door

De volgende afgestudeerden van de lichting 2016 werden tijdens de proclamatie op 29 juni ll. speciaal in de bloemetjes gezet vanwege hun uitzonderlijke verdiensten in een bepaald domein.

5046 (16LAWE) ontving de prijs biologie. Hij werd geprezen als een harde werker, die de liefde voor het vak ingelepeld kreeg door zijn ouders, beiden bioloog. Hij wil hun voetsporen drukken door zich in te schrijven voor de studierichting biologie waar hij zich verder gaat verdiepen in de geheimen van het DNA en de evolutie van de menselijke soort.

Thomas Van Beirendonck (16WEWI) kreeg de prijs wiskunde. Hij haalde voor het vak het hoogste jaartotaal van zijn klas en zelfs 100% voor zijn inzet tijdens de les.

Jessica Crauwels (16ECMT) mocht de prijs Frans in ontvangst nemen. Zij was de leerling die binnen de richtingen met component talen het hoogste resultaat voor Frans behaalde met 81%.

Simon Neyens (16HUWE) werd gelauwerd met de prijs voor gedragswetenschappen vanwege de schitterende mondelinge examens die hij voor het vak heeft afgelegd in de derde graad. Hij diende bovendien een knappe onderzoekspaper in over muziekbeleving binnen het perspectief van nature tegenover nurture.

Glenn Van den Bulck (16ECMT) won de prijs economie. Hij behaalde voor het vak het zeer overtuigende eindresultaat van 87%.

Karen Pierlé (16LAWI) kreeg de prijs Latijn vanwege haar intensieve en volgehouden inzet voor het vak, misschien niet op flamboyante wijze, maar met stille gedrevenheid. Dat ze het op zich nam om tijdens de afwezigheid van haar leerkracht namens de klas over alle mogelijke moeilijkheden via smartschool te communiceren verdient een extra pluim.

Katrien Slabbynck (16GRWI) nam de prijs Grieks in ontvangst. Zij bewees dat wiskundige accuratesse perfect kan gecombineerd worden met de volle beheersing van alle finesses van de Griekse literatuur, en dat alles in de grootste bescheidenheid. Zij behaalde voor het vak een eindtotaal van 80%, met een speciale vermelding voor de precisie van haar vertaalwerk.

5082 (16WEWIb) ten slotte, mocht de prijs van de oud-leerlingenbond in ontvangst nemen. Zij stapte in het laatste jaar over van MTWE naar WEWI en stelde zich onmiddellijk heel positief op. Ze heeft zich bijzonder geëngageerd voor de studies én heeft er alles aan gedaan om er voor haar klasgroep een buitengewoon jaar van te maken.

Uit: Het Beertje nr. 328 (september 2016)