Oud-leraar publiceert boek (2021)

door

Oud-wiskundeleraar Juul Van Dyck heeft een boek geschreven: “De laatste drie jaren van mijn leven”. In 2015 is zijn vrouw aan kanker overleden na een half jaar ziek te zijn geweest. Hij heeft een dagboek bijgehouden van de ziekteperiode en het rouwproces nadien. Op basis daarvan heeft hij een (fictief) verhaal geschreven. Dit boek is nu te koop.

Hij heeft bewust voor uitgeverij ‘Het Punt’ gekozen: een kleine maar warme uitgeverij met een eigen werkwijze: het boek ligt niet fysiek in de boekhandel. Dit zorgt voor minder papier, spaart bomen en is dus beter voor het milieu.

Het is te koop via de webshop van uitgeverij: www.uitgeverijhetpunt.be. Je vindt het boek onder de rubriek “roman” of “emoties”. Het kost 18 euro excl. verzendingskosten.

In deze coronatijd is er geen mogelijkheid om het boek publiekelijk voor te stellen. Vandaar dit artikel om hem toch onder de aandacht te brengen. Door de uitgeverij wordt er weinig of geen promotie gevoerd. Dat doet de schrijver zelf. Daarom is mond aan mond reclame heel belangrijk voor hem en daarvoor heeft hij jullie hulp ook nodig! Heb je het boek gelezen, en vond je het goed?  Maak er reclame voor in je vriendenkring.  Praat erover met iemand die ook graag leest of nog beter: doe hem het boek gewoon cadeau! Of plaats je commentaar op facebook. Je kan ook een recensie schrijven op de site van de uitgeverij.

Hieronder vind je alvast enkele commentaren van lezers:

“Dit is niet zomaar een vertelling. Met spanning volgde ik je reis tot op het einde. Vooral de mooie definitie van de liefde deed me minzaam glimlachen... Ik heb genoten van de knappe dialogen zonder dat je de stevige thema’s als verdriet, verlies en rouwen uit de weg gaat, maar dat verhindert je niet alles te sauzen met warme humor. Dat maakt het boek echt, eerlijk, moedig en diepmenselijk. De camper, de fietstochten en de trip naar Parijs dragen het emotionele verhaal en maken het minder zwaar. Ik was geregeld geëmotioneerd. De geslaagde metaforen maken dat de dood aanvaardbaar wordt. Echt mooi, Juul.”

“Proficiat Juul! Het is onvoorstelbaar boeiend, vlot en meeslepend geschreven. Het verhaal pakt je als lezer vast en laat je niet meer los tot je het einde hebt gelezen. Heel levensecht, ontroerend, zonder er over te gaan en met mooie humor. Ik heb meerdere keren met tranen in de ogen zitten lezen.”

“Ik ben er ondersteboven van. Heel mooi geschreven. Het plakt aan mijn lijf. Top!”

Uit: Het Beertje nr. 347 (juni 2021)