Oud-leerlinge coördineert werken aan de Noorderlijn (2017)

door

Het zal jullie vast niet ontgaan zijn: sinds enkele maanden wordt de regio Antwerpen geteisterd door nóg zwaardere files dan voorheen. Reden hiervoor is het grootse project Noorderlijn. Noorderlijn brengt een vlotte tramverbinding tussen het centrum van de stad, het Eilandje en het noorden van de stad. Langsheen de route van Noorderlijn worden ook verschillende wegen opnieuw aangelegd. Zo krijgen onder meer de Noordelijke Leien een facelift, alsook de Rooseveltplaats en het Operaplein. De werken zullen duren tot juli 2019.

Onze oud-leerlinge Katrien Gysen (97LAWE) is projectleidster bij Tramcontractors, de aannemer achter de Noorderlijn, nauw betrokken bij het project. Katrien: "Ik ben er trots op dat we de stad meer leefbaar maken. Bovendien is het mijn stad: het voelt aan alsof ik mijn eigen huis renoveer. De vijf deelprojecten van de Noorderlijn geven Antwerpen definitief een ander uitzicht. Een voorbeeld? De tram die wordt doorgetrokken naar het Eilandje. Die wijk hoort voortaan nóg meer bij de stad."

"Tramcontractors staat ook nog bijna dertig jaar in voor het onderhoud van de Noorderlijn. Eigenlijk tot wanneer mijn dochters even oud zijn als ik nu. Zij worden groot in een stad die ik mee help bouwen. Hoe fier kan je als mama zijn?"

Meer informatie vindt u op www.noorderlijn.be.

Uit: Het Beertje nr. 332 (september 2017)