Onze bestuursleden (2015)

door

Op de laatste bladzijde van Het Beertje vindt u telkens een namenlijst van de bestuursleden van onze bond. Misschien heeft u zich wel eens afgevraagd welke mensen er achter deze namen schuilgaan. We willen ons daarom graag even kort aan u voorstellen.

Jan Verbruggen (76LAWE) is sinds 1979 lid van het bestuur en heeft zich van in het begin ingezet om de mosselavonden, kerstrecepties, jubileumavonden mee te organiseren, wat hij nog steeds doet. Sinds 2013 nam hij de voorzittersfakkel over van Raymond Dupont.

Mathias Van Aken (94LAGR) maakt sinds 2010 deel uit van het bestuur en is sinds het vertrek van Raymond Dupont ondervoorzitter en samensteller van Het Beertje. Hij is gehuwd en heeft drie jonge kinderen die leerling zijn aan de kleuter- en lagere school. Behalve de oud-leerlingenbond is hij veel met lokale geschiedenis bezig, m.n. over het dorp Loenhout. Hij zingt, speelt accordeon en schrijft partituren, met een voorliefde voor het studentikoze repertoire.

Inez Verellen (89LAGR) is sinds 1993 lerares klassieke talen op het college. Zij maakt sinds 2010 deel uit van het bestuur en is vooral contactpersoon tussen het college en de oud-leerlingenbond.

Over bestuurslid Bart Couttenye (81EC) leest u elders in dit nummer meer.

Freddy De Prins (85EC) is sinds 1986 bestuurslid. Hij is vader van een keitoffe puberdochter van 15 en werkzaam als verantwoordelijke bij Natural Kweekstation, het grootste kweekcentrum voor reisduiven in de wereld. Naast de oudleerlingenwerking houdt hij zich bezig met het verenigen van jonge en beginnende duivenliefhebbers in de provincie Antwerpen. Tenslotte heeft hij ook een ruime interesse o.m. voor talen , natuur en landbouw.

Marc Verstraeten (62EC), de ouderdomsdeken in ons bestuur, is een klasgenoot van Raymond Dupont, onze legendarische oprichter en erevoorzitter na 50 jaar voorzitterschap. Hij is vader van twee dochters en inmiddels bompa van 4 kleinkinderen. Tijdens zijn actieve loopbaan werkte hij in de haven van Antwerpen op een expeditiebedrijf gespecialiseerd in opslag, behandeling,en distributie van vloeibare chemische stoffen. In de beginjaren van onze OLB was hij secretaris en soms redacteur van de eerste Beertjes. Na zijn brugpensioen werd hij, na een lange pauze, opnieuw actief in het bestuur.

Bestuurslid Raf Wouters (91WB) tenslotte, werkt als spoedarts in het Mariaziekenhuis Noord-Limburg.

U ziet: elk decennium van de twintigste eeuw sinds de jaren '60 is vertegenwoordigd. Het zou mooi zijn om ook één of meerdere bestuursleden te mogen verwelkomen uit de afstudeerjaren sinds 2000. Wie voelt zich geroepen? Ook oud-leerlingen van andere generaties zijn natuurlijk welkom. Stuur ons een berichtje; wij zullen u met plezier in ons midden opnemen.

Mathias Van Aken in Het Beertje nr. 325 (december 2015)

Bestuur van de oud-leerlingenbond (2015)