Nieuws van de school (2022)

door

Dit schooljaar is oud-leerlinge Hendrikje Joossens (13LAMT) aan de slag op onze school. Ze gaf Nederlands in het eerste semester en Engels in het tweede.

Vanaf volgend schooljaar zullen alle leerlingen van het middelbaar een tabletcomputer met toetsenbord ter beschikking gesteld krijgen. De keuze viel op een iPad. Om deze vernieuwing te faciliteren, wordt momenteel gewerkt aan de uitbouw van een krachtig wifi-netwerk dat de hele campus zal bedekken.

Over het nieuwe gebouw aan de Holstraat valt geen nieuws te melden. De administratieve en juridische molen draait langzaam maar zeker voort. Wat wel gerealiseerd werd, zijn nieuwe stookplaatsen in de lagere school en in het gebouw Warande, alsook de vernieuwing van de zijdaken aan het Groothuys.

Op 26 januari haalde onze school de nationale pers met een sensibiliseringsactie omtrent online privacy. Het digitaal zorgteam had via Smartschool een nep-account gemaakt en naar alle leerlingen een mail verstuurd met een zogezegde winactie: de leerlingen konden zogezegd 1.000 wafels winnen omdat de school 1.000 jaar zou bestaan. Zo'n 400 leerlingen hebben hun persoonlijke gegevens via een externe link gedeeld.

Uit: Het Beertje nr. 351 (juni 2022)