Eerste Mini-Malle-Triatlon (23 mei 1988)

door

Een stukje zwemmen, een eindje fietsen en tot slot nog wat lopen ook. Individueel, per ploeg of in estafette. Het dreef, rolde en liep allemaal bijzonder goed gesmeerd op tweede Pinksterdag 23 mei 1988.

Toen vanuit het zwembad te Beerse om 10 uur het startschot gegeven werd, juichte de immer geestdriftige heer Leo Onsia het uit van-ik-kan-niet-meer. Bijna driehonderd deelnemers waren van de partij voor dit grote college-sportgebeuren. Men had aanvankelijk slechts op de helft gerekend.

Onder een stralende zon reed een "pendelbus" gratis van Beerse naar Westmalle en terug. De fietsers werden onderweg feilloos in goede banen en naar de juiste richting geleid en tenslotte was de ontvangst op het college prima. Daar mocht men nog zowat 7 km lopen.

Voor sponsoring had men op verschillende firma's een beroep gedaan en de vrije radio C.I.S. zorgde voor een grote ruchtbaarheid in de etheromgeving.

Voor deelnemers, toeschouwers en mede-organisatoren getuigde de organisatie van professionele klasse. Alleen de prijsuitreiking had o.i. wat vlotter gekund. Dat kwam ondermeer omdat niet iedereen dagdagelijks vertrouwd is met computer-toestanden.

Het zou ons niet verwonderen dat de S.J.B.-sportpromotoren naast de jaarlijkse college-veldloop (nog steeds een grote voltreffer!) een nieuwe traditie uit de startblokken hebben geschoten!

Uit: Het Beertje nr. 176-8 (juni 1988)