Bezige beren (2018/1)

door

Oud-bestuurslid Marc De Schutter (85WA) liet ons enig nieuws geworden, en verzekert ons dat het geen fake news is! De tijd vliegt en ondertussen is de oudste dochter Anna neurologie gaan studeren aan de universiteit van Los Angeles (UCLA).  De jongste, Elena, zit in haar laatste middelbaar, wat betekent dat ze een zenuwslopende periode tegemoet gaat van vergelijkende nationale examens en applicaties insturen. In de VS kan men zich immers niet gewoon "eventjes" gaan inschrijven aan een unief zoals bij ons. Op het werk loopt ook alles opperbest. Danone heeft Alpro overgenomen, een onderdeel van Whitewave, dat op zich ook weer door Danone werd gekocht om samen DanoneWave te worden, met een kwart van het zakencijfer van de totale groep.  Marc zal zetelen in de raad van bestuur en er de functie van Chief Purchasing Officer (CPO) op zich nemen. Echtgenote Tine heeft ook een baan gevonden in de financiële dienstverlening. Wie in de buurt is, mag hen steeds contacteren!

Oud-leerlinge Sara Vercauteren (96LAGR) is woordvoerster van Medialaan en stelt op 22/3/18 haar boek voor: Geen Commentaar. 101 tips voor woordvoerders en persverantwoordelijken. Het is uitgegeven bij Pelckmans. Tijdens de zgh. "inspiratieavond", zal ze in debat  treden met een keure van journalisten en andere woordvoerders.

In Het Beertje nr. 332 kon u lezen dat onze voorzitter Jan Verbruggen (76LAWE) samen met Leo Ghielens en Marc Van Winckel met succes de Dodentocht van Bornem hebben afgelegd. Het sponsorgeld dat zij hiermee inzamelden, maar liefst 3500 EUR, werd ondertussen plechtig overhandigd aan het Centrum voor Oncologisch Onderzoek van de Universiteit Antwerpen onder leiding van oud-leerling Filip Lardon (84WB).

Rafael Njotea (04LAGR), werkt achter de schermen als scenarist voor de Vlaamse televisieserie Familie. Na SJB koos hij ervoor om Taal- en Letterkunde te gaan studeren in Leuven. Hoewel hij toen al graag scenarist wilde worden, werd hij dit pas na enkele omwegen. Zo was hij werkzaam in het onderwijs en deed hij een stage bij de Europese Unie. De scenarist in hem wilde echter meer en hij begon met scenario’s te schrijven in zijn vrije tijd en te werken aan andere soortgelijke projecten om een beurs te behalen bij het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF). De vierde poging was een schot in de roos. De jury selecteerde het project van Rafael en in deze jury zat toevallig ook de head writer van Familie. Hij herkende Rafaels talent en vroeg of deze het niet zag zitten om voor Familie te schrijven. Een pracht van een kans die Rafael dan ook met beide handen greep. Rafael maakt geen deel uit van het team dat de verhaallijn schrijft, maar schrijft wel mee aan de dialogen in de serie.

Oud-leerlinge Katrien Haegeman (07LAWI) zocht recent warmere oorden op. Gedurende een jaar zal zij in Johannesburg (Zuid-Afrika) vertoeven en er werkzaam zijn als business development manager voor de Belgische tak van het verpakkingsbedrijf Big Bags. Zij zal minstens één jaar haar functie in Zuid-Afrika waarnemen, maar dit kan ook wel eens langer worden als het weer en het werk haar goed bevallen. Wij hopen dat ze er een erg leuke tijd zal beleven en het zonnetje meeneemt als ze terugkeert.

Enkele maanden geleden verhuisde Karen Bruggeman (12HUWE) naar Peru. Na haar studies aan SJB, studeerde zij Ergotherapie aan Artevelde Hogeschool. In september 2016, vertrok ze al voor enige tijd naar Peru om daar vrijwilligerswerk te doen. Ze verloor er helemaal haar hart en besloot om er te blijven. Wij zijn benieuwd naar haar belevenissen en hopen dat zij ons op de hoogte houdt.

Bert Evens (96WEWI) behaalde in 1999 zijn kandidaatsdiploma geschiedenis aan de Universiteit van Antwerpen. In 2005 richtte hij het evenementen- en communicatiebureau Groep Arthur op. Onlangs werkte zijn bureau mee aan een onderzoeksproject naar poliovaccins van de UA. In het kader van dit onderzoek werden proefpersonen voor 28 dagen in quarantaine geplaatst in een containerdorp dat de toepasselijke naam Poliopolis meekreeg. De taak van onze oud-leerling bestond erin te zorgen dat de proefpersonen zich niet gevangen zouden voelen. Groep Arthur verzorgde de catering en organiseerde activiteiten voor de deelnemers.

Oud-leerling Erwin Pols (77WA) laat weten dat de jubileumavond 2017 zijn klas erg was meegevallen en dat ze zich voorgenomen hebben vanaf nu jaarlijks af te spreken. Een eerste bijeenkomst is voorzien in april 2018! Geniet ervan, mannen, en stuur ons een fotootje!

Roman Van Houtven (10HUWE), broer van Maxime (08LAWE), Joachim (12GRLA) en zoon van leerkracht Frans Hans Van Houtven is na zijn studies aan het college, een creatieve weg ingeslagen. Na SJB, begon hij aan zijn studies dans en is momenteel volop bezig om een carrière uit te bouwen. Met de internationaal bekroonde voorstelling Wij/Zijstond hij de voorbije maanden op grote podia in de hele wereld, van Groot-Brittannië tot Zuid-Afrika. Hij en Gytha Parmentier spelen er  twee kinderen die gegijzeld worden door Tsjetsjeense terroristen in een school. Het stuk is gebaseerd op waargebeurde feiten: in 2004 stierven 334 mensen tijdens een gijzelingsactie in Beslan.

Oud-leerlinge 3575 (07ECMT) is momenteel te zien in de film Het Tweede Gelaat van Jan Verheyen. 3575 kruipt er in de huid van Rina en is er tegenspeelster van de  bekende acteurs Koen de Bouw en Werner De Smedt.

Uit: Het Beertje nr. 334 (februari 2018)