Bezige beren (2017/2)

door

Julie De Deken (06LAWE) woont momenteel in Saarbrücken (Duitsland) waar ze haar opleiding als abdominaal chirurg vervolmaakt aan het Klinikum Winterberg. Op 18/01/2017 won ze de Nachwuchs-Preis 2017 bij de Saarlandse chirurgenvereniging voor haar voordracht over "Postkonditionierung der Ischämie-Reperfussionsschäden mit Edelgasen in einem Nierentransplatations-modell".

Op 23/4/2017 vertrok Nick Grootjans (10ECMT) met de fiets (!) naar China vanuit Praag. De voorziene route gaat over Wenen, Bratislava, Budapest en Sofia naar Istanboel. Dan volgen Oezbekistan, Tadzjikistan Kyrgystan en Kazachstan tot aan de Chinese grens. In China zelf staan er dan nog 5000 km op het programma tot Shanghai. Met deze bijzondere tocht zamelt hij geld in voor het Internationaal Fonds voor Dierenwelzijn (IFAW). U kan hem steunen via deze koppeling.

Romina Van Camp (04ECMT) was correspondent ter plaatse voor de VTM tijdens de afgelopen presidentsverkiezingen in de V.S. U kan haar indrukken volgen via haar Twitter-account.

Oud-leerlinge Lore Verryckt (09GRWI) studeerde Biologie aan de UA van 2009 tot 2014 en verblijft momenteel in Frans Guyana waar ze deelneemt aan een onderzoeksproject i.v.m. fotosynthese en opslag van CO2. U kan haar wedervaren volgen op haar blog.

Oud-leerling 1461 (89WB) richtte in 2002 zijn eigen paardenkliniek op in Lummen, Equitom. Tien jaar later kreeg de paardendokter de nodige vergunningen om zijn infrastructuur uit te breiden. Paarden uit België, Frankrijk, Luxemburg, Nederland, Duitsland, Engeland en ook heel wat Poolse en Deense toppaarden worden inmiddels in Lummen behandeld. Een van de trouwe klanten komt zelfs uit de Arabische emiraten, maar ook Amerikanen en Japanners vinden hun weg naar de Paalstraat in Lummen. Dit jaar werd de infrastructuur uitgebreid met een zwembad, solarium en spa voor paarden.

Uit: Het Beertje nr. 331 (juni 2017)