Bezige Beren (2016/4)

door

Oud-leerling en N-VA’er Jan Hofkens (87LAGR) verlaat het Vlaams Parlement. Hij wil zich opnieuw volop concentreren op zijn advocatenpraktijk. Aangezien Hofkens zelf opstapt, maakt hij geen kans op een ontslagvergoeding. Hofkens kreeg zijn advocatenjob en zijn parlementair mandaat naar eigen zeggen steeds moeilijker gecombineerd.

Tijdens de Olympische Spelen in Rio de Janeiro van afgelopen zomer, verloor de Belgische hockeyploeg Belgian Red Lions met 4-2 de finale tegen Argentinië. Onze oud-leerling Alexander Hendrickx (10WEWI) speelde mee en behaalde dus een Olympische zilveren medaille!

Bart Aernouts (88WA) heeft op 9 oktober ll. een knappe prestatie geleverd in de prestigieuze Ironman triatlon van Hawaï. Aernouts evenaarde met zijn achtste plaats zijn beste prestatie uit 2013 en was daarmee zeer tevreden. Landgenoot Frederik Van Lierde eindigde tiende.

Oud-leerling Karen Bruggeman (12HUWE) is aan de Arteveldehogeschool in Gent afgestudeerd als ergotherapeute en vertrok op dinsdag 30 augustus naar Peru. Ze zal daar een jaar als vrijwilliger werken in het Belgisch revalidatiecentrum Wasi Esperanza in de stad Ayacucho, op ongeveer 570 km van de hoofdstad Lima.

Bij Witsand Uitgevers verscheen onlangs Titan 2030, debuutroman van oud-leerling Luc Faes (83EC). Het verhaal speelt zich af in het jaar 2030. De opwarming van de aarde verloopt veel sneller dan gedacht. De hoge nood aan natuurlijke rijkdommen drijft de mensheid als vanzelf de ruimte in, naar Titan, die veelbelovende maan rond Saturnus. Maar ruimtereizen blijven moeilijk, tot een Gents bedrijf, in samenwerking met de Staat, een ontdekking van wereldformaat doet. Het is een verrassende roman, die de lezer vanaf de eerste bladzijde meeneemt en niet meer loslaat.

Uit: Het Beertje nr. 329 (december 2016)