Berenjacht, tweede editie (2016)

door

2 januari 2016, 10 uur: 50 dappere alumni verzamelen in de leerkrachtenkamer, die voor ons, oud-leerlingen, geheimzinnige kamer waar we eerder enkel maar de deur van te zien kregen, voor de tweede editie van den berentocht. Uit veiligheidsoverwegingen – u moet weten dat de Westmalsen beer tijdens de winter, zijn paarseizoen, veel agressiever is dan anders – worden de 50 helden bijgestaan door de enige die levend kan navertellen oog in oog gestaan te hebben met dit beestige gedrocht: meneer Onsia en zijn 2 dappere kompanen.

Na een looptochtje van zo’n 7 km langs het pad van het wit paard – het geliefkoosde hapje van de Westmalsen beer – en veel andere legendarische paadjes, komt het gezelschap teleurgesteld aan bij de schoolpoort, den beer niet tegengekomen hebbende. Staat daar, zo voor hen, op de speelplaats – niet bepaald de habitat van deze gevaarlijke diersoort – de Westmalsen beer... We weten natuurlijk dat jullie dit niet zouden geloven zonder fotografisch bewijs. Zo ziet u hiernaast: de foto van den beer met het overblijvende gezelschap. Den beer liet zich niet gemakkelijk fotograferen.

Iedereen verheugd met deze geslaagde tocht, wordt er een flesje champagne gekraakt. Met champagne in de hand – in de poten voor den beer; deze lust ook wel een glaasje... flesje – praten we vol nostalgie over vervlogen tijden, maar staan we toch ook al even stil bij een volgende editie.

Daar we volgend jaar graag met meer op de foto zouden willen staan, belooft meneer Onsia voor elke 5 deelnemers (of waren het er nu 3?) een flesje bubbels! En dat niet alleen! Zo zal er ook een leuk extraatje voorzien worden indien er volgend jaar 10 vrouwen deelnemen! Omdat we natuurlijk ieders veiligheid willen garanderen de komende editie, hopen we ook de groep van kompanen – lees: leerkrachten, oud en nieuw - te willen uitbreiden.

Noteer dus maar alvast in jullie agenda, zaterdag 7 januari 2017.

Stefaan Cortebeeck (08WEWI) in Het Beertje nr. 326 (februari 2016)