Woordje van de voorzitter (2022)

door

Alhoewel 2021 een jaar was dat de meesten onder ons het liefst zo snel mogelijk willen vergeten, hebben wij toch enkele activiteiten kunnen laten doorgaan, nl. de uitgestelde jubileumavond van 2020 (retro-avond in september) en de “gewone” jubileumavond in november. Ondanks de strikte maatregelen die we moesten “opleggen”, kunnen we toch van 2 geslaagde versies spreken. Wel met minder aanwezigen, maar best gezellig.

Als je dit leest heeft 2022 zijn eerste prille schreden reeds gezet. Dit jaar is een feestjaar voor onze OLB: wij worden 60 jaar oud, want de oprichting gebeurde in 1962, door onze erevoorzitter, Raymond Dupont, die in de eerste lichting afgestudeerden zat.

In die 60 jaar is er wel wat veranderd. De eerste Beertjes, ons bescheiden tijdschriftje, werden aanvankelijk gestencild en het oud-leerlingenbestand werd bijgehouden op papieren fiches. Naarmate er meer leden bijkwamen, werd het kopieerwerk op het college gedaan. Na verloop van tijd werd er voorzichtig aan digitalisering gewerkt voor het adresbestand en werd een drukpers aangekocht, zodat het drukwerk in eigen beheer gedaan werd. Het was een voordeel dat we toen een groot aantal vrijwillige bestuursleden hadden, want meer dan 3000 tijdschriftjes triëren, in 4 vouwen en in omslagen steken, was een hele klus.

Op dit ogenblik zijn er een kleine 6000 oud-leerlingen, waarvan de meerderheid ons tijdschriftje digitaal toegestuurd krijgt. Ongeveer 700 leden krijgen het Beertje op papier. Het drukwerk wordt tegenwoordig in de professionele drukkerij van het college verzorgd, waarvoor onze welgemeende dank. Het plooien en in omslagen steken gebeurt nog steeds manueel, door enkele vrijwillige bestuursleden .

Om ons briljanten jubileum in de verf te zetten, zullen we aanwezig zijn op de Sint-Jansfeesten op zaterdag 7 mei. Kom ons opzoeken en geniet van foto’s uit de oude en minder oude doos, pas je adresgegevens aan en geef je op om ons bestuur, dat momenteel uit slechts 7 personen bestaat, te vervoegen. Nieuwe ideeën en helpende handen zijn altijd welkom. Ook suggesties voor andere activiteiten worden in dank aanvaard of kan je voorleggen op een vergaderding (data vind je op de website). En misschien ligt er op 7 mei wel een verrassing voor je klaar. Zien we je daar??

Aan jou en je familie een geweldig 2022 zonder zorgen, met een goede gezondheid, veel sociale contacten, succes in studie/werk, toffe feestjes en festivals en altijd welkom op één van onze vergaderingen.

Je  voorzitter,

Jan Verbruggen (76LAWE)

Uit: Het Beertje nr. 350 (februari 2022)