Chocolade (2017)

door

Vorig jaar besloten Tom Geens (95LAWE) en zijn vriendin Isabelle Quirynen om zelf chocolade te gaan maken. Het begon allemaal vijf jaar geleden, toen Isabelle originechocolade proefde en verbaasd was dat chocolade zo kon smaken. Ze begon haar eigen zaakje bitterzoet chocolade, waarin ze op zoek ging naar uitzonderlijke chocolades. Gaandeweg merkte ze dat smaak, ecologie en eerlijke handel onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Samen met haar vriend reisden ze naar Zuid-Amerika en maakten alginds afspraken met boeren om de bonen rechtstreeks af te nemen zonder tussenpersonen. Zo controleren ze elke stap van het productieproces en garanderen ze hun boeren een eerlijke prijs. In november 2016 waren ze trots om met hun nieuwe bedrijfje Coup de Chocolat "Gusta" aan de wereld te tonen, de eerste echte Antwerpse chocolade in 50 jaar tijd! Deze delicatesse is o.m. te koop bij bakker Max in St. Antonius of 't Boerinneke in Schilde. 

Uit: Het Beertje nr. 331 (juni 2017)