Bouwplannen op SJB! (2017)

door

Zopas heeft de Vlaamse overheid het college groen licht gegeven voor het uitvoeren van het nieuwste bouwproject: nieuwe wetenschapslokalen en sportzaal.

Het gebouw zal zijn plaats krijgen op het domein in “het parkje”, vlak naast de Viator. De bedoeling is om nieuwe wetenschapslokalen – waaraan een nijpend tekort is – en een nieuwe sportzaal aan te leggen. De huidige labo’s krijgen dan een nieuw leven als gewone klaslokalen.

Wanneer de bouw echt van start kan gaan is nog niet duidelijk. Er moet eerst een bouwaanvraag ingediend worden, dan moet er een ontwerper aangeduid worden en dan pas zal de aannemer kunnen starten met de werken. Het zal wellicht nog enkele jaren duren voordat de leerlingen hun intrek kunnen nemen in de nieuwe lokalen en sportzaal.

Luchtfoto Google Maps

Op deze luchtfoto ziet u waar de nieuwe wetenschapslokalen zouden komen. Enkele bomen zullen dus ruimte maken voor het gloednieuwe gebouw. We houden jullie zeker en vast op de hoogte van verdere vorderingen via het Beertje, dus hou ons in de gaten!

Een kleiner project, dat al wel verwezenlijkt is, betreft een afdak voor de Warande. Onlangs heeft de school geïnvesteerd in een afdak voor het gebouw waarin de derdejaars gehuisvest zijn. Voor de leerlingen van de eerste graad was er een afdak aan de Querbes. De leerlingen van de derde graad (+ de vierdejaars) konden beschutting zoeken aan de Viator. Enkel de derdejaars stonden nog in de regen. Ook dat is nu geregeld met een spiksplinternieuw afdak:

De nieuwe luifel

Uit: Het Beertje nr. 333 (december 2017)