Bezige beren (2015/1)

door

Oud-leerlinge Leonie Lagaune (07MTWI) nam deel aan het televisieprogramma 'Komen eten' op Vier. Het is een kookprogramma dat wekelijks van maandag tot donderdag wordt uitgezonden en waarin gewone mensen een eigen recept komen voorstellen. Leonie maakte voor het programma biefstuk en varkenshaasje met asperges, mascarpone met fruit en sashimi van zalm met currysaus.

Oud-leerlinge Lotte Pelckmans (97LAGR) vertrok op 19 december ll. naar Niamey, de hoofdstad van Niger, om er een documentaire te maken over riviernomaden. Ze wil hiermee de aandacht vestigen op de negatieve impact die de bouw van een stuwdam in de buurt zal hebben op hun nomadische levenswijze. U kan haar project steunen via haar crowdfunding-pagina.

Oud-leerling Jan Vochten (99ECMT) heeft zichzelf voorgenomen om in 2015 honderd voetbal-wedstrijden bij te wonen van evenveel verschillende voetbalclubs. Op het einde van dit voetbalavontuur plant hij hierover een boek te publiceren. Hij liet zich inspireren door de boeken van Tom Bodde en Joris van de Wier over “groundhoppen”. Volg zijn belevenissen op zijn speciale blog.

Onze oud-leerlinge 3575 (07ECMT) speelde de hoofdrol in Chansons de Charlotte (2013), een kortfilm van Brian Windelinckx. In deze film van 25 minuten speelt ze ene Charlotte, die de nacht doorbrengt met haar ex, terwijl ze ook een geheime affaire heeft met haar professor Franse literatuur. Eerder was Sofie ook te zien in andere films zoals Díoltas (2011) en The Miracle of Life (2013).

Uit: Het Beertje nr. 322 (februari 2015)