Academics for development (2014)

door

Enkele jaren geleden, het lijkt wel gisteren, ben ik afgestudeerd aan het Sint-Jan Berchmanscollege van Malle. Intussen zit ik in mijn laatste jaar ingenieurswetenschappen aan de KULeuven en heb ik dit jaar een nieuwe non-profit studentenorganisatie opgericht: Academics for Development. Ook de ex-SJB'er Alexander Ardies (10WEWI) is deel van het bestuur.

Wat doet AFD? Academics for Development is een non-profit studentenorganisatie die studenten de mogelijkheid biedt om hun verworven kennis toe te passen om op een zinvolle en duurzame manier social impact te hebben in het Zuiden.

We doen dit eerst en vooral door de organisatie van projecten in het Zuiden. Dit jaar voeren we duurzame projecten uit in drie verschillende landen: Senegal, Peru en Venezuela. Bovendien willen we studenten met events in Belgiƫ informeren over zaken zoals microfinanciering, sociaal ondernemerschap en social impact om hen op die manier te inspireren ook een project met werkelijke impact aan te vangen.

Hoe kunnen jullie ons steunen? Wij zoeken sponsors! Moest je iemand kennen die werkt bij een bedrijf van een zekere grootte, kan je altijd zijn/haar e-mailadres doorgeven zodat wij een introductiemail kunnen sturen en eventueel via hem/haar met dat bedrijf kunnen afspreken. Er zijn ook nog vele andere mogelijkheden: Rotary, GROS enzovoort. Voor persoonlijke giften komt er binnenkort een nieuwe sectie op onze website.

We zijn een beginnende organisatie, dus alle verdere input / opmerkingen / vragen zijn welkom!

Heel erg bedankt!

Laurens De Poorter (09WEWI) in Het Beertje nr. 318 (februari 2014)