60 jaar OLB (1962-2022)

door

Op 1 september 1959 werd op het Sint-Jan Berchmans-college te Westmalle voor het eerst les gegeven in een hogere cyclus: de 4de Economische. Dat heette toen de 3de Economische, want men telde af van 6 naar 1. Meteen was de hogere cyclus ‘in wording’ een feit. Brieven werden verstuurd en antwoorden kwamen terug. Inspecteurs traden aan en af. Nieuwe leraars deden hun intrede: de heren Matthé, R. Hofkens, De Busser, L. Geerts, H. Wouters, J. Verachtert, J. Nollet en anderen. Leraars en leerlingen mochten ervaren dat hard, zeer hard werken ook prettig kon zijn. Met jeugdige geestdrift werd meegebouwd aan een heus college.

De twaalf leerlingen van die allereerste 6de Economische (toen dus 1ste Economische) kwamen op 10 mei 1962 samen voor de stichtingsvergadering van een oud-leerlingenbond. In het bijzijn van de onvergetelijke Broeder Juul Gysels werden de doelstellingen besproken, een organisatie op poten gezet, statuten opgesteld, en zelfs een bestuur gekozen. Penningmeester werd Erik Van Eetvelde, secretaris was Jules Mintjens, en voorzitter Raymond Dupont.

Ondertussen zijn we 60 jaar verder en hopen we op onze jubileumavond in november zo veel mogelijk anciens van het eerste uur te mogen verwelkomen: de eerste lichting die de kaap van 60 jaar afstuderen zal ronden!

Uit: Het Beertje nr. 351 (juni 2022)